Dokumentointiretkiä ja esitelmiä syksyllä

Posted on 16.10.2011 Kirjoittanut

1


Seilin houruinhuonetontin pohjoispuolelta syksyllä 2011 löytyneitä kalliohakkauksia liidulla korostettuina. Kuva: Mikko Helminen / Turun yliopisto.

Hankkeen vuoden 2011 tutkimusten raportointi on käynnissä. Seilin 1700-luvun houruinhuonetontilla ja sen liepeillä heinäkuussa tutkittujen kohteiden löytöjä, luita, valokuvia, erilaisia maakerroksia ja rakenteita sekä laserkeilausaineistoa ollaan parhaillaan valmistelemassa tutkimuskertomusta varten. Ensi vuodeksi on myös syntymässä runsaasti aineistoa, joka päätyy lopulta kohteita opastelun sisältöihin.

Syksyllä on kuitenkin ehtinyt tapahtua muutakin ja lisää seuraa vielä marraskuussa. Syyskuussa Turun yliopiston arkeologian oppiaineen kenttätyömetodiikkakurssi vieraili kaksipäiväisellä mittausmatkalla Seilissä. Heinäkuun koekaivausten jälkeen houruinhuoneentontin vierestä löytyi lisää kalliohakkauksia, jotka liittynevät jo vuonna 2009 tontin liepeiltä dokumentoituihin hakkauksiin.

Turun yliopiston Seilin arkeologia- ja Kruunupyyn Korpholmenin hospitaalien yleisöhankkeita esittelevä posteri oli esillä Helsingissä lokakuussa 2011 järjestetyssä ArkeOPEda-konferenssissa. Kuva: Mikko Helminen / Turun yliopisto.

Turun yliopiston Seilin arkeologia- ja Kruunupyyn Korpholmenin hospitaalien yleisöhankkeita esittelevä posteri oli esillä Helsingissä lokakuussa 2011 järjestetyssä ArkeOPEda-konferenssissa. Kuva: Mikko Helminen / Turun yliopisto.

Hanketta esiteltiin 14. ja 16. lokakuuta Seilin ja Kruunupyyn hospitaalien yleisötyötä käsittelevällä posterilla ArkeOPEda -konferenssissa Helsingissä. Arkeologiapedagogiikan teemapäivällä käsiteltiin useita myös Seilin arkeologia -hankkeelle tärkeitä teemoja. Tilaisuuden ohjelmaan voi tutustua Tieteen Ystävien Seuran sivuilla ja seminaarin yleiskatsaukseen paikalla puhuneen Åsa M. Larssonin blogissa (på svenska) tästä ja tästä.

Marraskuussa Seilin hanketta ja erityisesti tämänvuotisia houruinhuoneen tutkimuksia tullaan esittelemään Pohjoismaisten arkeologian opiskelijoiden Kontaktiseminaarissa Aarhusissa, Tanskassa, sekä Aboa Vetus & Ars Nova -museossa kuun lopussa. Aboa Vetuksen esitelmä tulee liittymään museossa tämän kuun lopulla aukeavaan Mielettömyyden maisemat -näyttelyyn.

Seilin houruinhuoneella ja Kirkkoniemessä on myös määrä tehdä vielä jatkomittauksia ennen talven tuloa. Tuloksia ja tunnelmia marraskuun alulle alustavasti suunnitellusta matkasta saapuu sivuillemme myöhemmin.

Esitelmistä ja tutkimusmatkoista löytyy ajantasaista tietoa myös hankkeen Facebook-sivuilta!

Posted in: Jälkityöt