Jälkitöitä yliopistolla

Posted on 28.8.2010 Kirjoittanut

0


Seilin löydöt pestyinä yliopistolla. Kuva: Anne-Mari Liira. Turun yliopisto. Arkeologia.

Seilin löydöt pestyinä yliopistolla. Kuva: Anne-Mari Liira. Turun yliopisto. Arkeologia.

Elokuun lähetessä loppuaan on. Seilin jälkityöt hyvässä vauhdissa. Työt eivät lopu varsinaisten kaivausten jälkeen,vaan edessä odottaa vielä pitkä työrupeama jälkitöiden

merkeissä.  Kaivetut löydöt on pestävä, järjesteltävä ja luetteloitava.  Kenttätöissä otetut valokuvat on käytävä läpi, valittava parhaimmat ja sitten nekin ovat  luetteloitava. Näiden lisäksi on vielä laadittava karttoja kaivausalueelta ja aivan lopuksi on kirjoitettava kaivauskertomus. Työtä siis riittää pitkälle syksyyn.

Elokuu onkin vilahtanut nopeasti jälkitöitä aloitettaessa. Seilin löydöt ovat nyt pestyinä ja järjestettyinä lopullisissa löytöpusseissaan ja niiden luettelointikin on alustavasti tehty. Seilin kaivausten suurin löytöryhmä oli tänä vuonna eläinten luut. Nopeasti vilkaistaessa luiden joukossa näyttäisi olevan mm. lehmän, sian ja lampaan luita. Luut tulee analysoimaan myöhemmin syksyllä eläinten luihin erikoistunut arkeo-osteologi. Hän pystyy kertomaan luista mm. sen mikä eläinlaji on kyseessä ja minkä ikäinen eläin on ollut kuollessaan. Mielenkiintoista tietoa on siis vielä luvassa. Seilistä toki löytyi muutakin kuin luita. Kirkkoniemeltä löytyi myös metalliesineitä, keramiikkaa ja lasia.

Minun työosuuteni loppuu nyt elokuun lopussa. Kaiken kaikkiaan Seilin arkeologia -hanke on ollut mielenkiintoinen ja antoisa. Olen tavannut mielenkiintoisia henkilöitä ja oppinut paljon uutta. Haluankin kiittää Seilin Saaristomeren tutkimuslaitoksen henkilökuntaa siitä hienosta vastaanotosta ja mielenkiinnosta meitä kohtaan ja tietysti kaikkia niitä ihmisiä jotka kävivät tutustumassa Seilin Kirkkoniemen arkeologisiin kaivauksiin.  Erityiskiitoksen haluan antaa Mikolle, joka on parasta aikaa kaivauksilla rajan takaisessa Karjalassa. Meillä molemmilla oli etuoikeus ja kunnia olla Seilissä. Toivottavasti Seilin arkeologia -hanke ei pääty tähän, vaan saisimme myös tulevaisuudessa rahoitusta jatkaaksemme Seilin mielenkiintoisen menneisyyden selvittämistä.

Mainokset
Posted in: Jälkityöt