Uutta kenttämatkaa kohti

Posted on 13.7.2010 Kirjoittanut

0


Seilin arkeologia hanke jatkuu jälleen tänä kesänä. Hankkeen saaman rahoituksen turvin jatketaan Seilin saaren inventointia ja lähisaarten tarkastamista mahdollisia ennalta tuntemattomia muinaisjäännöskohteita etsien. Inventointi on täydennystä viime vuonna tehtyyn saaren inventointityöhön. Viime vuoden kesä- ja heinäkuun kenttätöissä ehdimme myös luomaan tarkemman silmäyksen saaren keskiosissa sijaitseviin saarelle 1619 perustettuun leprasiirtolaan liittyviin kohteisiin. Näitä koekaivauksia ja mittauskartoituksia on nyt jatkaa aiemmista löydöksistä esiin nousseiden ajatusten pohjalta.

Pääosa maanantaista 19. heinäkuuta kuun viimeiseen perjantaihin 30. heinäkuuta asti ajoittuvan kenttätyön pääpainona on selvittää leprasiirtolaan ja myöhempään niin kutsuttuihin houruinhuoneisiin liittyviä kohteita. Seilin Kirkkoniemestä vapaaehtoisten opiskelijoiden avustamana löydettyjä rakenteita on aikomus selvittää muun muassa koekuoppien avulla. Samaten hankkeen kohteen alkuperäisnimityksen mukaan nimeämän Seili Dårhusenin (suom. houruinhuoneet) esitutkimuksia jatketaan koekuopituksella ja tarkentavilla takymetrimittauksilla.

Kesän kenttätöiden parissa työskentelevät allekirjoittanut, sekä tutkija fil. yo Anne-Mari Liira. Jatkamme viime kesän tapaan blogikirjoittelua kohtaamistamme havainnoista ja kokemuksista, joten tämän blogin seuraaminen seuraavina viikkoina kannattaa taatusti.

Saareen ja kenttätutkimuksistamme kiinnostuneille on ilo suositella Saaristomeren tutkimuslaitoksen Avoimien ovien päivää 22. heinäkuuta, jolloin minä ja Anne-Mari esittelemme tutkimushankettamme, käytännön työskentelyämme, sekä arkeologiaa yleisesti Seilin Kirkkoniemessä. Tietoa päivän ohjelmasta löytyy täältä.

Kesän 2009 tutkimuskertomus Länsi-Turunmaa (ent. Nauvo), Seili. Kiinteiden muinaisjäännösten inventointi ja koetutkimukset 2009 on nyt kaikkien luettavissa internetistä PDF-muotoisena (n. 6,8 Mt) tästä linkistä.

Mainokset
Posted in: Ei kategoriaa